Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu elf seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zondag 1 juli 2012

voortgang week 26 (2012)

Oogst, oogsten, geoogst . . . tjonge, de afgelopen vijf jaar nog nooit zo'n grote oogst van peulvruchten binnen gehaald. Erwten, kapucijners, tuinbonen en peulen, het kan niet op. Overvloed.

Dit zijn natuurlijk geen peulvruchten, maar bollen, sjalotten 'Red Sun".
Drogen maar; tijd om ze schoon te maken was er niet. 

Weer hetzelfde verhaal als verleden week: er moet ook nog gezaaid worden. Want je wilt in september andijvie aanbieden. De 'uitverkoopdag' eind oktober vorig jaar is goed bevallen, afsluiting van het seizoen. Afijn, zo ver zijn we nog lang niet.

Naast af en toe wat hulp van Hanneke, heeft Ton verleden week dinsdag de paden geschoffeld. Deze week verder! Tenminste dat zei hij. Ja, dat (on)kruid geeft niet op: met alle kracht vooruit.

Wist u dat wat dikker geworden peulen als SugarSnaps verkocht worden? De Bolster zegt daarover: "Duidelijke verschillen tussen peulen en SugarSnaps zijn er in feite niet. De term SugarSnap wordt gebruikt zodra de peulen iets verder doorgegroeid zijn (de zaden worden zichtbaar). In dit stadium smaken de peulen een beetje zoeter.

Deze peulen (Hendriks) zijn volgende week SugarSnaps geworden. 
Komende week komen ze in de aanbieding, dat begrijpt u.

Lust u nog peultjes . . . ?  Zo ja, begeef u naar de Groentenhof (wel bestellen alstublieft; en dank u wel).

Geen opmerkingen: