Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zondag 15 juni 2014

oogst 2014 - 1

Het seizoen is onderweg. Iedereen eet mee, vooral ook veel beestjes: insecten, houtduiven en hazen. Zij delen niet; ik liever ook niet. Maar er wordt ook geoogst. Agnes van Gaalen stuurde onderstaande foto.


Groenten van de Groentenhof bij Agnes in de keuken.


.Om maar zo wat namen te noemen (links met de klok mee, de spiraal in): Black Seeded Simson (gewoon pluksla), Ratio (tuinbonen), Red Sun (bosje verse sjalotten), Wonder Der Vier Jaar Getijden (roodbruine kropsla), Hendriks (peulen), Aardbeien, Eerste Vroege Mei (doperwtjes), Egyptische Platronde (bosje rode biet), Frieslander (aardappel), Vallelado (verse knoflook) ... Ach, u kent inmiddels de namen wel.

Groentenhof in volle glorie:


Tuinbonen (Ratio) in bloei, ieder jaar een plaatje (foto van zaterdag 24 mei).

Een wonderschone foto, al zeg ik het zelf. Afgelopen week ging het oogsten van start. (Voor enige poëzie klikt u hier! Soms, heel soms word een mens wel eens een poëet genoemd. Het klinkt dromerig; en verder heb je er ook niets aan).Aardbeien; ze zijn rood en ze zijn er maar kort.

Toen de oogst in het zicht kwam strandden de doperwten (Eerste Vroege Mei). Het zag er hoopvol, prachtig uit. Maar je bent pas zeker wanneer de oogst binnen is.


Voorjaarsgroen, bloemen en peulen van de Eerste Vroege Mei (doperwten).

Geen opmerkingen: