Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu elf seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zondag 10 augustus 2014

oogst 2014 -3

"Oogsten is snijden", volgens Wim Bijma, groentekweker (zie Trouw, de Verdieping, zaterdag 3 aug). Wim Bijma heeft een hekel aan oogsten. "Mijn collega's zijn blij als ze kunnen oogsten", zegt hij.


Saxa, de sperzieboontjes zijn geplukt.

Ja, als hobbytuinder wil ik me geen collega noemen, maar oogsten is prachtig. Aan een bed spinazie begin je juist voor de top, een heerlijk moment. Als je later start, wordt het plaatje al snel minder mooi ... dus snijden en plukken ... kortom, oogsten, en daarna opeten natuurlijk ...

Bollen: uien en sjalotten ...


Red Sun (sjalotten)

Gewassen, groenten, die rustig de tijd krijgen om te groeien zonder pep- en spuitmiddelen smaken intens. Ja, daarmee ben ik het met Wim Bijma helemaal eens ...

Sturon (uien)

De foto's zijn al weer even geleden gemaakt, zondag 20 juli. Ja, zeuren: de tijd vliedt heen ... waar heen?

Geen opmerkingen: