Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

donderdag 26 april 2018

2018 impressie (2)

Kipsels worden regelmatig verhuisd. Nieuwe locatie op het erf (rotonde), doorloop tot achter tegen het weiland. Op de akker bloeiende spruitkool. Heel gezond voor kipsels.
Kippen voeren, na de verhuizing;
in volgende bericht: bloeiende spruitkool.

Paartje torenvalk heeft elk jaar belangstelling. Deze keer kon ik foto's maken. Zo serieus is het nog nooit geweest. Het wordt snel drukker op de tuin. Daarom vermoed ik, dat ze ook nu niet blijven.
Mooi gezicht, torenvalk op wacht,
nestkast vastgeklemd aan elzenstam. 
En ik kreeg de tijd om in te zoomen. Dus hieronder nog een prent. Op de tuin is geen sprake van een veldmuizenplaag. Een reden te meer om te verkassen. Bovendien is het weiland achter de Groentenhof een industrie weiland geworden. Jammer, een veldmuis kan daarin niet leven.
Torenvalk kijkt uit over de Groentenhof. 
Bollen komen frisgroen de grond uit. De plantuitjes werden midden maart gestoken.
De uitjes kunnen nog dichter geplant worden;
Je oogst dan snel bosuitjes.
Raapstelen zijn de eerste bladgroente van het seizoen. Uit de kweektunnel is de oogst gauw drie tot vier weken vroeger, dan van de 'kouwe' grond.
Lentegroen, 4 rijen (circa 20 m) raapstelen in kweektunnel;
Ze zien er mals uit, en dat zijn ze ook.
Akker, peulvruchten: tuinbonen, en langs rijsgaas kapucijners en peulen. De tuin is verdeeld in vijf akkers. Door de akkers blijft rouleren in het kader van de vruchtwisseling overzichtelijk.
Tuinbonen,
tussen de rijen 2 rijen raapstelen, rucola of radijs.
In de maanden maart, april en mei leg je de basis voor de moestuin. Daarna opvolgende zaaisels. Vanaf eind juli wordt de nateelt ingezaaid. 
Afijn, de komende weken rustig voortdoen maar, met het leggen van de basis.
Bedden met rijsgaas, rechts drie bedden kapucijners (Blauwschokkers);
links bed met peulen (Hendriks)

Geen opmerkingen: