Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zondag 11 augustus 2013

voortgang wk 31 en 32 (2013)

In de bonen zijn, zoiets als in de wolken zijn, maar dan anders ... wat een oogst. Nog nooit meegemaakt.


Spekbonen, Neckarkönigin, mooie, lange, vlezige bonen.

Omdat er dit jaar veel bonen geoogst worden een introductie van de spekboon. Een wat vleziger variant van de gewone sperzieboon. Het is een boon voor aan de stok, ook wel stokslaboon genoemd. De Bolster biedt onder andere de Neckarkönigin aan.

Door de lengte van de bonen (tot wel 20 cm) kunnen ze ook als snijboon dienen. De Bolster noemt ze dan ook een Chateaubriand onder de bonen. Spekboon is te ordinair voor deze koningin.

En weer vond ik het licht, geel, groen ... deze keer tussen de pompoenstruiken ...


Pompoenen, Solor, Fictor, ze staan er gezond op; foto van zaterdag 3 augustus.

Prachtig, vandaag gezien dat de planten ook flink vrucht zetten ... het leven van plant en dier zet zich in ons voort, sterkt lichaam en geest ... Hoe groot wordt onze verantwoordelijkheid? Wellicht te groot om te dragen? Mijn God, sta mij bij ...

Op het hof wordt hard gewerkt. Paul heeft compost gezeefd en op de bedden gebracht. Er is gezaaid ... ja, ook Rucola ... veel klanten vragen er naar .. naar notensla ... Zeker, de nateelt is begonnen. Ik denk al aan de winter, aan winterpostelein en veldsla ... De gewassen zijn deze week gezaaid. Deze maand wordt er ook weer najaarsknoflook (Vallelado) besteld.Geen opmerkingen: