Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zondag 15 december 2013

foto's seizoen 2013

Het verbaast me telkens weer: de interesses en hobby's van mensen, hun toewijding. Op de tuin kom ik dat vaak genoeg tegen.

Een voorbeeld is Martien van Gaalen (1954). Op jonge leeftijd was hij al geboeid door fotografie. Maar na verloop van tijd nam zijn belangstelling af, fotograferen raakte buiten beeld.

Twee jaar geleden pakte hij de draad weer op. Martien vond een nieuwe uitdaging in stockfotografie. De foto's kunt u vinden via internet op de Nationale Beeldbank. De foto's worden er verkocht en kunnen vrijelijk voor allerlei publicaties gebruikt worden. De fotograaf krijgt hiervoor een kleine vergoeding.


Dinsdagmorgen, 18 juni, kwart over acht, akker D, tuinbonen (Ratio) in bloei.

(Dit even terzijde, ziet u hoe gezond de bonenstruiken er bij staan? En geheel en al zonder luis. Een prachtig oogstjaar, seizoen 2013!)

Martien en zijn vrouw Agnes zijn trouwe klanten van de Groentenhof. Dit voorjaar vroeg Martien of hij op de tuin mocht fotograferen, ook wanneer ik er niet was. Prima. De tuin - de biologische teelt - was volgens hem een mooi onderwerp voor stockfotografie.

Martien zegt daarover: "Afgelopen zomer was ik s’morgens soms vroeg in de hof te vinden. Alleen al de rust en de omgeving waren een verademing. Ik heb er met plezier gefotografeerd".

De hele verzameling van Martien kunt u op de Nationale Beeldbank bekijken. In het vakje zoekterm typt u 'Groentenhof'. De moeite waard!

Wanneer u vervolgens een foto opent en bij het vakje fotograaf op 'Dutchlight' klikt, vindt u alle stockfoto's van Martien.

U kunt ook gewoon even hier klikken, bent u direct ter plaatse.


Kweektunnels met zomerwortelen, slaplantjes en daar achter bietjes. 

Jammer is dat de foto's op de beeldbank niet vergroot weergegeven kunnen worden. U mag er alleen een beetje van snoepen. Nou ja, u kunt ook een foto kopen en op canvas laten afdrukken ... een verrassend resultaat ...

En ja, bovenstaande foto's zijn natuurlijk ook door Martien gemaakt. Van Martien ontving ik de complete Groentenhof collectie. Een selectie vindt u onder het tabblad '2013 in beeld' ... of klik hier.

Geen opmerkingen: