Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zondag 19 januari 2014

midden januari 2014

Een paar sliertjes zon. Teeltaarde beluchten. Knoflook, Vallelado, priemt omhoog.
Kletsnat is de teeltaarde. Hondenweer voor knoflook, voortdurende nattigheid.


De  knoflook kwam moeizaam uit de grond. 
Eerlijk is eerlijk, misschien heb ik de tenen iets te diep gestoken?!

Wat een verschil met verleden jaar ... dat ziet u hier, en hier voor de opmaat. De winter begon en een lang koud voorjaar volgde. We zijn die data inmiddels gepasseerd. 

Zaad bestellen bij de Bolster via internet gaat razendsnel. Bestellen, betalen en na een dag of twee is het in huis ... 2014 ... en natuurlijk, ondanks zaadvoorraadbeheer ben ik twee gewassen vergeten ... april, mei bekijk ik de voorraad nog eens. Meestal volgt een tweede bestelling ... 


Doos met zaad ... u ziet het: de bestelling is binnen ... 
linksboven en met de klok mee: zomerpostelein, kan ik niet zien, knolvenkel (Fino), Pompoen (Solor, Fictor), Stamslaboon, sperzieboon (Dubbele Witte zonder draad), Zomerwortel (Nantes 2).

Dit jaar Zomerpostelein, nieuw voor de Groentenhof. Afgelopen jaar was de bladmosterd geen succes. Pluksla is een aanrader, zoals de groengele Black Seeded Simson en de donkergroene Catalogna.

Vanmiddag nog op het land gewerkt. Heerlijk rustig. Het voelde voorjaarsachtig aan. Werkelijk, mijn bloed ging sneller stromen ... en zoals ieder jaar gaat het dus weer kriebelen ... alleen is het nog wel heel erg vroeg ... rustig aan dus maar ...

Geen opmerkingen: