Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

maandag 26 oktober 2015

stilleven en mijn grijsaard

Herfst, het jaargetijde voor stillevens. Je loopt het land op, langs kleurende beukenhagen. Achter de schuur stijgt vanaf geriefhout een buizerd op.


Herfst over akkers. Het groeiseizoen hapert.


Wat verderop tussen de spruitkool een hazenleger. In de peulvruchtenkooi staat kool veilig. Houtduiven komen er niet in. Het zijn nu hazen, mooie hazen, gezonde hazen.

Hazenleger tussen de spruitjes

Ze knabbelen gewoon wat bladeren af. Ze hebben een beetje ruimte nodig; en hier hebben zij ook een veilig dak boven het hoofd.


Daar staat hij ... hij kijkt altijd vragend nu ...
... en daar komt mijn grijsaard, mijn Scruffy, toch aangelopen.

... zijn laatste weken, maanden ... ?

Een uur later enig gedoe in de lucht. Twee torenvalken. Hebben ze interesse?  Nestkast hangt vrij in boom.

En op de valreep zijn muizen aan de appels begonnen. Iedereen zoekt zijn kostje bij elkaar. En ook voor grote mensen valt er komende weken nog wat te halen.


Spinazie "Winterreuzen" in de koude bak.

In een tunnel staat nog kropsla "Twellose Gele". Echt dichte kroppen worden het niet, een soort slastronkjes. Hoe dan ook "Twellose Gele" is een malse sla.


Andijvie (Nummer 5) is er bijna ...

In een derde tunnel heeft Maarten twee weken geleden voor het laatst gezaaid, veldsla. Het gaat maar door op de Groentenhof ...

(Foto's, zaterdag 24 oktober.)

Geen opmerkingen: