Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu elf seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

woensdag 27 april 2016

2016 polderdag

Op Hemelvaartsdag, 5 mei, loopt er na vijf jaar weer een fietsroute langs de Groentenhof. De vraag was of ik ook weer mee wilde doen. Ja, zeker dus!


Kijk voor meer informatie op polderdag.nl

De Groentenhof is geen bedrijf, maar een biologische hobbytuinderij. Ook voor een hobby blijken de organisatoren van de polderdag oog te hebben. Heel fijn!
De Groentenhof meet maar een vijfde hectare. Daarom doen we alles met de hand. Bovendien nemen we nog de tijd om zelf compost te maken. Kom kijken en wanneer u terug naar huis fietst denkt u nog na over 'dynamic accumulators'. Ja, het leven is een wonder.Pootuitjes en knoflook priemen uit de grond ... en Jack houdt reeds toezicht.
Is het toeval dat hij zo op Scruffy lijkt?

Wat een vreselijke kou. Alles komt tot stilstand of erger. Het seizoen lag zo mooi op schema. Nu schuiven weken als een trekharmonica in elkaar.


Elke zaterdagmiddag arbeidt Maarten in de hof; 
vandaag onder andere spinazie zaaien.

Vooral wanneer u geïnteresseerd bent in biologisch tuinieren, fietst u naar de Groentenhof. U weet toch, dat u een siertuin ook op biologische wijze kunt beheren? De sleutel is om vooral op een andere manier naar planten en dieren te kijken. Wij zorgen er voor dat u op Hemelvaartsdag geïnspireerd wordt ...


Natuurlijk, voordat er bezoek komt eerst nog beetje rommel op ruimen. 
Als het echt moet ben ik daar wel goed in.
(Bosje tulpen gekregen van een trouwe klant ... nieuw seizoen ...)

Dus pak op 5 mei de fiets en kies de route die u naar de Groentenhof leidt ... U bent van harte welkom!

Geen opmerkingen: