Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu elf seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

maandag 26 september 2016

2016 nazomer

Eens op een keer zagen radijsjes er zo mooi uit. En ook de Mechelse Tros prinsesjes zomerden volop na.

radijs, Cherry Belle
 (foto, vrijdag, 26 augustus)

stokbonen, Mechelse Tros

Mechelse Tros is een eenvoudig, plat boontje. Dat zegt De Bolster. Met bobbeltjes, zoals een klant kieskeurig toevoegde. De bobbeltjes worden witte boontjes. De smaak is goed. Toch hebben lange, cilindrische sperziebonen, zonder bobbeltjes, zoals Faraday, verreweg de voorkeur. Teelt en verkoop waren een groot succes.

... doorkijkje naar de nieuwe schuur, struweel en een baal hooi ...

Begin september werd er hooi gebracht. En niet zo weinig: achttien balen van 350 kilo per stuk. Het mes snijdt hier aan twee kanten. Op de Groentenhof verdwijnt het hooi tenslotte op de composthoop en Duivenvoorde hoeft geen GFT af te voeren. Dat kost geld.

... op de tuin is Jack vaak in mijn buurt; hij ligt aan mijn voeten ...

Jack heeft het naar zijn zin. Hij is niet bepaald een vrolijke hond. Jack moet op gang komen. Scruffy kwam elke morgen eerst even begroeten en kwispelen. Jack is een super atleet. Wanneer hij zich op het balletje focust, is er geen houden meer aan; en er moet gezwommen worden.

... hier kijkt hij op, want ik zei: "Jack". Zijn haar wordt wild. 
Een jonge hond, ik ben blij met hem.

Intussen groeiden de walnoten gestaag door.

... walnoten in herfstlicht (foto Patty)

Aan de kleuren zie je dat de herfst begonnen is. Een raar jaar, maar dat zei ik al zo vaak. Voor veel groenten kwam deze nazomer als mosterd na de maaltijd. De najaarsteelt staat te puffen op het land. Alleen sperzieboontjes en courgettes varen er wel bij.

Geen opmerkingen: