Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu elf seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

woensdag 7 juni 2017

2017 winterkoninkjes

Daar zijn we weer: Winterkoninkjes. En we zijn met z'n vele. Wij telden er zes en wij vermoeden dat het er zeven zijn. De geschiedenis herhaalt zich. Een nest in de netten.

De jongelingen werken zich naar buiten.

Een bijzonder verhaal. Zaterdag 20 mei merkte de familie Driesen op, dat er een winterkoninkje zenuwachtig deed. Vogeltje zat op tafel achter mij onder de overkapping. Het had kleine insecten bij zich. Even later verdween winterkoninkje tussen de netten. Een zacht gepiep klonk.

In de bundel zit het nest verscholen.

En ik hoorde ze groeien. Precies een week later, weer zaterdag, haalde familie Driesen trouw de volgende bestelling op. En de winterkoninkjes kozen hun moment. Linda aarzelde niet en nam foto's (met haar iPhone). Jammer, Baldwin had zijn gitaar niet bij zich.

Deze kleine smurf landde in krat met touw.

De jongen vlogen uit. Hieronder het nest. Voor de foto zijn er netten verwijderd. Linda hielp een jong nog het net uit. In een net kun je gemakkelijk verstrikt raken.

Een bijzonder bouwwerk; 
vooral gemaakt van mos, van binnen bekleed met dons.

Geen opmerkingen: