Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu elf seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zondag 5 augustus 2012

voortgang week 31 (2012)

Wanneer de stengels van uien en knoflook knakken, betekent dat er geoogst kan worden. Het drogen van bolgewassen steekt nauw. Vooral knoflook is gevoelig voor schimmel. De bol verschimmeld van binnen.

 Knoflook strijkt de vlag; tijd voor de oogst . . .

Omdat de najaarsknoflook (Vallelado) in februari voor negentig procent bevroren bleek, heb ik eind maart voorjaarsknoflook (Flavor) uitgeplant.

De zomer was matig. Toch ben ik tevreden met de opbrengst (zie foto onder).

Dit najaar ga ik zeker opnieuw knoflook uitplanten. Een strenge vorstperiode, zoals in februari, komt niet vaak voor. Najaarsknoflook kan aanzienlijk eerder geoogst worden, dus voortdoen maar ...

Flavor geoogst, nu nog schoonmaken en drogen, en drogen maar . . . .

Na het rooien wordt de knoflook schoongemaakt, grond eraf en de buitenste 'vellen' verwijderen. Dit om het droogproces te bevorderen. Met vochtig weer is grondig drogen een probleem.

Geen opmerkingen: