Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zaterdag 22 december 2012

kerstgroet 2012


Somber weer vraagt om een stille groet ... een kerstgroet.


"kerstgroen: de drie sparren"

Planten, de gewassen, je hoort ze niet, ik hoor ze niet. Ze groeien in stilte. Er zijn voortdurend geluiden: de wind ruist, vogels en wij. Wat doen wij ... ? Vooral wanneer ik stil ben, werk ik.


Een stil kerstfeest en een goed 2013.


Zoals ieder jaar zijn er weer volop plannen. En wanneer u dit voorjaar eens in de week een paar uurtjes buiten op het land aan de slag zou willen, mail dan even. De idee is om naast de reguliere werkzaamheden (schoffelen, zaaien, wieden, oogsten) af en toe samen met vrijwilligers een klus te klaren.

De meesten van u weten dat al lang. Dat er in het telen van groenten veel meer tijd gaat zitten dan over het algemeen gedacht wordt. Economisch gezien is de groenteteelt dus een lachertje. Vergis u niet, dat geldt evengoed voor de reguliere teelt. En dan te bedenken dat (gezond) voedsel een basisbehoefte is.

Maar wanneer u er de schouders onder zet, zult u gaandeweg meer ontvangen dan u ooit vermoedde. Ik kan u dat niet geven. Op den duur wordt u dat vanzelf gewaar.

Klik hier als u het kerstbericht van 2011 nog eens wilt nalezen.


1 opmerking:

Unknown zei

"Maar wanneer u er de schouders onder zet, zult u gaandeweg meer ontvangen dan u ooit vermoedde. Ik kan u dat niet geven. Op den duur wordt u dat vanzelf gewaar."
Heel mooi en helemaal waar.

Groetjes,

Marijke