Omdat de aardappelen op de Groentenhof wekelijks gerooid worden, is schillen overbodig. Goed wassen en, of schrappen volstaat.
De laatste Ditta's van het seizoen 2013 zijn gerooid.
We schakelen naar de appels van Duivenvoorde ...
In september, oktober komen de appels los van de bomen. U las er over in een vorig bericht. Het najaar en de winter zijn de seizoenen om zelf appelmoes te maken en appeltaarten te bakken ... legio recepten, googelen biedt uitkomst ...
En weer terug naar de piepers ...
... een warm rode, frisse appel met knapperig vruchtvlees.
In september, oktober komen de appels los van de bomen. U las er over in een vorig bericht. Het najaar en de winter zijn de seizoenen om zelf appelmoes te maken en appeltaarten te bakken ... legio recepten, googelen biedt uitkomst ...
En weer terug naar de piepers ...
Raja's, een aardappel, die naar aardappel smaakt - Jan en Tonny, tachtigers - zeggen dat, en zij kunnen het weten.
De Raja is een licht bloemige, rode aardappel die zichzelf verkoopt. Eigenlijk geldt dat voor al de groenten van de Groentenhof. Doordat de Raja's iets kruimen zijn ze zeer geschikt voor puree en stampotten. En wat dacht u van 'hete bliksem'?
Vroeger werden de appels gedroogd bij het fornuis, of bij de bakker voor een paar cent. Het klokhuis werd er uitgeboord, het appeltje werd geschild en in plakken gesneden, zoals appelflappen. Daarna werden ze aan een koord geregen. Ik kreeg nog gedroogde appeltjes bij mijn oma te eten. Oma liet ze dan eerst een nacht wellen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten