Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

dinsdag 28 oktober 2014

2014 onderhoud en compostplaats

Sinds een paar jaar onderhoudt Ton de hagen op de Groentenhof. De ligusterhaag heeft hij deze zomer, na toestemming van de buren, flink aangepakt met de elektrische heggenschaar. Bij de buren mocht hij stroom aftappen. De hof krijgt vorm.

Komende winter worden er ook weer een stuk of wat wilgen geknot, en hier en daar wil ik elzen afzetten. Dat spul loopt wel weer uit.

Berk op gesnoeid; zo kan berk boom worden 
(foto Patricia)

Wanneer mensen meehelpen en ook nog meehelpen nadenken, dan komt het goed. Een nieuw idee.


Over het pad langs de compostplaats brak ik mijn hoofd: pad zakte de greppel in. Lastig herstellen, te weinig ruimte.


Afgelopen week flink compost omgezet. Het zachte weer was er naar;
volgend voorjaar het land op ... 

Het pad ligt te dicht langs de greppel. Toen Remke verleden week de nieuwe composthopen toedekte met hooi, dacht ze over het probleem na. Zo bleek later. Ze stelde voor om het pad aan de andere kant van de compostplaats te leggen. Simpel, lumineus idee, en het past precies.

Zelf kom je daar dan niet op. Kokervisie heet dat.

Eigenlijk heb ik nu een strookje land extra ... voor rabarber ... ? Nee, er is plaats gemaakt voor jawel, een nieuwe activiteit ... de komende tijd leest u daarover meer ...

(lees ook: 2014 herziening infrastructuur 1)

Geen opmerkingen: