Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zondag 19 februari 2017

2017 winter

Ondanks winterweer, geen winterslaap. Hier aan de westkust is winterweer nog nikseriger dan elders in het land. Foto's zijn van zaterdag 11 februari.

Zielige boerenkool, wel erg smakelijk, vrijdag gegeten.

Februari 2015 was er sprake van "poedersuiker over akkers". Deze winter gaat er harder tegen aan. Zo hoort dat ook: soms moet je doorpakken.Impressie, en zoals altijd sjouwt kabouter Nardus rond.

Teeltplan voor komend jaar ligt klaar. We gaan er weer tegen aan. Maarten en Patty doen mee. En we gaan een paar kippen houden ... Afijn, u leest wel ... reilen en zeilen, wel en wee, voor- en tegenspoed.


Winterse taferelen ... en koude bak ...Volop veldsla "Vit" en nog een paar witte kolen. Het geeft me voldoening om ook in deze tijd allerlei te oogsten. Buiten op het land staat de laatste prei.

Veldsla met smaak, en zo sukkelen we de winter door ...

We hopen dat kippen het onkruid, bijvoorbeeld onder de bessen, een beetje binnen de perken houden. En zo zijn er nog wat klusjes. Wel doen vossen de Groentenhof aan. Een aangevreten haas onder het geriefhout, vossenwerk.

Sneeuw over akkers; voorjaar lijkt zo wel heel erg ver weg ...
 "Houdt goede moed" ... voorjaar zal komen. Af en toe prent ik me mooie spreuken in. Daar heb ik wat aan.

Geen opmerkingen: