En hoe het nu verder met de zonnebloem gaat? Dat leest u deze week nog - zonnebloem (1) -.
bosjes rode biet, Kogel 2, gereed voor de verkoop
Kogel 2 is stilaan het visitekaartje van de Groentenhof geworden. De smaak wordt geroemd: 'all over the world', zeg maar. De groenten verkopen zichzelf.
Beste klanten - geboren Italianen - vroegen of ik hun het bieten- Groentenhof - recept eens kon mailen. Ik dacht, weet je wat, ik zet het op de blog. Kunt u er misschien ook wat mee?
Het kan nog, dat u het bietenloof gebruikt; over een paar weken is het voorbij. Snijbiet - de naam zegt het al - is verwant aan de rode biet. Ook het bietenloof is een volwaardige bladgroente.
- schil de biet als een aardappel (zo dun mogelijk)
- in dobbelsteentjes snijden.
- loof wassen en snijden (ook de stengels ! )
- dobbelsteentjes met zo weinig mogelijk water en wat zout opzetten
- na een minuut of vijf het gesneden loof toevoegen (even snel op temperatur brengen)
- dan in ongeveer zeven minuten alles gaar stoven (beetgaar, proeven, wat u wilt)
- vers citroensap toevoegen (afhankelijk van de hoeveelheid, maar zeker wel twee theelepels)
- opdienen met een beetje vers gesnipperde Dille !
Verder gaat het vooral 'wel' op de Groentenhof. En deze week: nazomer!
En ik natuurlijk ook erg blij met u. Een groepje trouwe, vaste klanten. Samen houden we de biologische tuin in stand . . . .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten