Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zondag 2 oktober 2011

voortgang week 39 (rode biet, recept)

Ja, en dan stappen we met hoog zomerweer pardoes oktober binnen. Heerlijk!

En hoe het nu verder met de zonnebloem gaat? Dat leest u deze week nog - zonnebloem (1) -.

bosjes rode biet, Kogel 2, gereed voor de verkoop

Kogel 2 is stilaan het visitekaartje van de Groentenhof geworden. De smaak wordt geroemd: 'all over the world', zeg maar. De groenten verkopen zichzelf.

Beste klanten - geboren Italianen - vroegen of ik hun het bieten- Groentenhof - recept eens kon mailen. Ik dacht, weet je wat, ik zet het op de blog. Kunt u er misschien ook wat mee?

Het kan nog, dat u het bietenloof gebruikt; over een paar weken is het voorbij. Snijbiet - de naam zegt het al - is verwant aan de rode biet. Ook het bietenloof is een volwaardige bladgroente.
  • schil de biet als een aardappel (zo dun mogelijk)
  • in dobbelsteentjes snijden.
  • loof wassen en snijden (ook de stengels ! )
  • dobbelsteentjes met zo weinig mogelijk water en wat zout opzetten
  • na een minuut of vijf het gesneden loof toevoegen (even snel op temperatur brengen)
  • dan in ongeveer zeven minuten alles gaar stoven (beetgaar, proeven, wat u wilt)
  • vers citroensap toevoegen (afhankelijk van de hoeveelheid, maar zeker wel twee theelepels)
  • opdienen met een beetje vers gesnipperde Dille !
Heerlijk. En eet u smakelijk !

Verder gaat het vooral 'wel' op de Groentenhof. En deze week: nazomer!

En ik natuurlijk ook erg blij met u. Een groepje trouwe, vaste klanten. Samen houden we de biologische tuin in stand . . . .

Geen opmerkingen: