Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

dinsdag 20 december 2011

kerst 2011

De afsluiting van het jaar begint met het kerstfeest. Volgende week oud-en-nieuw. Voor velen een drukke tijd. Toch ook een tijd om één en ander eens op een rijtje te zetten.

Kerstfeest, een vrolijk feest.

Beetje droef word ik de laatste tijd wel. Alles wordt in geld, in kosten uitgedrukt. Een land geregeerd door rekenmeesters.

En hoe gaan we met asielzoekers om? Jonge mensen vaak, mensen zoals Mauro. Ten hemel schreiend. Youp van 't Hek maakte daar in zijn NRC column 'kerstbomen' dan ook korte metten mee.

Toch eng: de politiek toont de richting waarin de gemiddelde Nederlander gaat. We zijn verstrikt geraakt in een woord als 'economische groei'En jawel, als klap op de vuurpijl zijn de economische vooruitzichten komend jaar uitermate somber.

Maar we weten ook dat gedurende de hele dag de zon op aarde schijnt; en dat de aarde rond de zon vaart. Een jaar lang, en keer op keer, miljarden jaren lang, zeggen wetenschappers. Helemaal gratis, voor niets! Niemand, die ons hiervoor de rekening presenteert.

In hemelsnaam vraag ik u: waar zeuren wij dan nog over? Bedenk dan eens iets nieuws! In ieder mens schuilt de vonk. De geboorte van een kind; Jezus, die Christus geworden is. Dat is vandaag de blijde boodschap!

Ja, u kunt het zich nu ook goed voorstellen. Een ander model is mogelijk. Een kwestie van willen. Bovendien zijn we slim genoeg om het alternatief zelf, hier ter plaatse, in Nederland te bouwen.

Kortom, er is nog veel werk te verzetten, werk en inkomen voor iedereen. Het nieuwe motto is: 'Geld speelt geen rol !' Als u begrijpt wat ik bedoel ...?

1 opmerking:

Baldwin Driesen zei

Gezellige kerstboom foto, Hans! Jij ook fijne feestdagen en dat het nieuwe jaar weer vol inspiratie mag zitten.
We blijven je in de winter volgen via je blog!

Linda & Baldwin