Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

dinsdag 30 april 2013

voortgang week 17 (2013)

Wordt een droom werkelijkheid?

Wat zou het heerlijk zijn als ik dit jaar met hulp van vrijwilligers de Groentenhof - een vijfde hectare groot - onder controle zou kunnen houden. Inclusief onderhoud van hagen en maaien van kanten.

Ik durf het bijna niet te zeggen. Op dit moment ziet het daar een beetje naar uit.

In de zomer wanneer er volop geoogst wordt, schiet het totaal onderhoud er nogal eens bij in. Ook het onkruidvrij houden van de teeltbedden is vaak onvoldoende, en sukkelende groenten laat ik noodgedwongen vallen.


Compostplaats: een plaatje.

De afgelopen twee weken heeft Paul de compostplaats gereorganiseerd. Afgerijpte compost is over de bedden verspreid. Van het overige organisch materiaal zijn er vier nieuwe hopen opgezet. Twee hopen kunnen er in augustus voor de nateelt gebruikt worden.


De composthopen zijn netjes toegedekt. Rechts op de voorgrond de compostzeef.

Voor een biologische moestuin is compost de brandstof. Het garandeert dat het telen voortgang kan vinden. Een biologisch tuinder put de aarde niet uit. Integendeel, hij zorgt ervoor dat de aarde vruchtbaar blijft, zelfs vruchtbaarder wordt.

Geen opmerkingen: