Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

maandag 11 november 2013

voortgang week 45, 2013

Komende week eindigt de verkoop; seizoen 2013 zit er op. Mede dankzij de vrijwillige hulp steeg de omzet. Het blijft hobbywerk. Onbegrijpelijk, te meer daar het om voedsel gaat, biologisch geteelde groenten.

Elk jaar is er de spanning tussen vraag en aanbod. Tot nog toe is er steeds evenwicht. Natuurlijk, dit jaar werden de sperziebonen tegen bodemprijzen verkocht. De oogst was groot. Daarvan genoot u mee.


Aardperen: Fleuron d'Anjou


Afgelopen zaterdag heeft Maarten de aardperen gerooid. Ze zijn de laatste maand flink gegroeid. Een aangename verrassing. Er kwam 15 kilo uit de grond. Daarnaast werden er voldoende knollen geselecteerd. De knollen worden in het vroege voorjaar van 2014 uitgeplant.

Afijn, deze week dus ... afscheid nemen ... van mijn klanten ... van vooral beste mensen ... volgend jaar verder!? De voorbereidingen zijn reeds in volle gang ...

De wereld van de paddenstoelen. Wat zijn er veel. De naam van de paddenstoel in het vorige bericht weet ik nog steeds niet. Helpt u mij!?


Is dit soms een (vals) hazenpootje

Mooi: hersft ... sfeer ... en die teer blanke steel met ranke hoed. Op aarde wemelt het van leven. En hoe meer we te weten komen, des te bijzonderder wordt het leven.

Geen opmerkingen: