Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zondag 3 november 2013

voortgang week 41 ... 44, 2013

Gelukkig zijn er nog foto's. Foto's van voorbij snellende weken. Want ineens zit je thuis te klungelen, kun je geen kant meer op. Bijholteontstekingen verlammen.

Afijn, op donderdag 24 oktober werd er nog gewoon gespit. Mooi zonnig herfstweer.

Teeltbed spitten, spitvork, teeltbed afgedekt met hooi.


De bedden waarmee ik in het vroege voorjaar wil beginnen, zijn nu het eerst aan de beurt. Veel routine werkzaamheden zijn prettig om uit te voeren. Je denkt wat na en tegelijkertijd verricht je arbeid.Het grote voordeel van een spitvork is dat je minder regenwormen doormidden snijdt.


Nevelig natte najaarsdag, woensdag 16 oktober.

Op zulk een dag komt alles tot stilstand. De wereld trekt samen, geluiden zijn dichtbij, ruis wordt gedempt.


Paddenstoel ... welke??? .... geen idee!!!

Een paar dagen later komen er paddenstoelen de grond uit. Het is zaterdag 19 oktober. Achter de paddenstoel staat een tuinbonenplant. Ach, vanwege het zachte najaarsweer lopen de stronken opnieuw uit, of ze hebben zich zelf gezaaid.Helemaal kaal pluk je de tuinbonenstruiken immers nooit.

Tot besluit Radar; de plantuitjes zijn op dinsdag 1 oktober gestoken.

Op donderdag 24 oktober oogt het weer dan weer heel vriendelijk. Wanneer je dit zo ziet, zal je niet zeggen dat oktober extreem nat was. Tjonge, de afgelopen weken is er een plons water gevallen. Stormschade was er weinig. Daar ben ik blij om.

Najaarsplantuitjes (Radar) toch maar weer eens geprobeerd dus. Mijn ervaring is dat er gedurende de winter veel uitjes uitvallen (de helft), helaas. Degene die het wel redden zijn inderdaad iets eerder dan de plantuitjes die in het voorjaar uitgeplant worden.

Geen opmerkingen: