Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zondag 10 april 2011

weer voorjaar

Ziezo, de peulvruchtenkooi is opgebouwd. Tsja, die eerste zomer van 2008. Als een donkere wolk hingen de kraaien boven de tuin. Ze doen niets, wachten rustig af totdat de jonge tuinboontjes en erwtjes beetgaar zijn.
Op en rond de tuin verblijven inmiddels hazen, houtduiven, eenden, eksters, vele veldmuizen (af en toe een buizerd), kikkers, padden en salamanders. En natuurlijk allerlei vogels: mezen, winterkoninkje, merel, roodborst en noem maar op.

Bovendien is er Scruffs, de trouwe viervoeter, die deze zomer dertien wordt. Kortom, het lijkt me heel leuk om hier de komende tijd over te vertellen.
Maart, april en mei zijn de zaaimaanden, dan wordt de basis gelegd voor het komende teeltseizoen.
'Wie wind zaait zal storm oogsten', ik begrijp nu goed waar dat gezegde vandaan komt. Strak in de rij zaaien heeft het grote voordeel dat de verzorging (beluchten, wieden) van de gewassen trefzeker wordt.

Geen opmerkingen: