Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu zestien seizoenen onderweg, sinds mei 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de biologische teelt.

zondag 17 april 2011

voortgang week 15

Vandaag - droog en schraal - bij uitstek weer voor 'mechanische onkruidbestrijding'.
De knoflook (Vallelado) en sjalotten (Red Sun) onder handen genomen: beluchten (cultivator, het kiemende onkruid verdroogt) en (grof) onkruid trekken. Omdat de Groentenhof vrij laag ligt en daardoor vooral 's-winters de grond nogal nat is, zijn de bollen volgens advies op ruggen gezet.
Eergisteren stond het in de krant. Het voorjaar wordt de laatste jaren een droog seizoen. In vergelijking met voorgaande jaren gemiddeld 60 % minder neerslag ! Dat is niet leuk voor een hobbyteler. Overweeg nu toch een beregeningsinstallatie. Aan waterdragen zoals verleden jaar begin ik niet meer. Het uitvoeren van de zaaiplannen zet ik maar even op een laag pitje.
Enfin, morgen, zaterdag, gewoon voortdoen: composthopen omzetten en de toekomstige aardbeienakker (langs de meidoornhaag aan de Veursestraatweg) schoffelen en wieden. Drie weken geleden is er lupine en Phacelia ingezaaid, dat zijn groenbemesters. Volgend jaar wil ik er eerst een keer aardappelen telen.
Afgelopen week ook met de fiets bezig geweest. De remkabels waren gebroken en de achterband stond om de dag leeg.
O ja, de aardbeien staan volop in bloei !
Wordt vervolgd . . .

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Hans,

De reactiemogelijkheid werkt nu!
Erg leuk om je blog te lezen en we zijn nieuwsgierig naar eventuele foto's die je gaat plaatsen. Misschien is het leuk/handig om je zaaiplanning (en oogstplanning) actueel via dit blog te delen. Dan kunnen wij daardoor uitkijken naar heerlijke producten en lekkere gerechten, hahaha.

En mocht je hulp nodig hebben bij het waterdragen, dan moet je het maar laten weten en dan komen we graag even helpen. We springen gewoon op de fiets om te helpen :-)

Groeten,
Linda & Baldwin Driesen