Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu elf seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zondag 21 augustus 2011

voortgang week 33

Het hooi is in de maak. Jawel, maar het land achter kasteel Duivenvoorde zal deze week nog te drassig zijn om het hooi op te steken, en vooral om de karren uit het land te rijden. Een hooibericht volgt. Inmiddels zal het dan september zijn.

De tijd vliegt. Een cliché. En hoe ouder je wordt, des te harder het gaat. Als kind weet ik nog goed dat een regendag vreselijk lang duurde, en aan die lange, saaie schooldagen kwam maar geen eind. Kinderen hebben daar nu gelukkig minder last van. Tenminste, als ik het goed begrijp. Enfin, nu duurt zelfs een dag vol storm en regen niet lang meer. Ja, de tijd vliegt. Het is niet anders.

Bezoekers van de tuin vragen regelmatig van welk gewas dit toch het loof is:

Pastinaken op de voorgrond. Ze staan er gezond bij ! Daarachter de afgewaaide stokbonen, Helda en Mechelsetros.

Begin september kunnen de eerste pastinaken geoogst worden, over anderhalve week dus. Het kan ook al eerder, maar ik heb liever dat de wortel wat uitgegroeid is. Pastinaken zijn een gezonde groente, veel mineralen (nou ja, 'ongezonde' groenten prijs ik natuurlijk nooit aan ! ). Vroeger werden pastinaken veel gegeten, voordat er aardappelen waren. Nu weet u ook weer alles over pastinaken en aardappelen.

O ja, de Groentenhof kan goed merken dat iedereen weer terug op post is. De vakanties zijn voorbij; en u komt gewoon weer groenten halen op de Groentenhof. En zo is het !


Geen opmerkingen: