Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu zeventien seizoenen onderweg, sinds mei 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de biologische teelt.

zondag 4 september 2011

voortgang week 35

U heeft het gezien: het hooi is binnen. Laat de winter nu maar komen ! U moet er nog niet aandenken ?! Ik wel ! Een prachtig seizoen. Alleen het zou niet zo nat en kil hoeven zijn . . .

Een beste klant van het allereerste uur, zomer 2007, de familie Meilink uit Wassenaar. Marko determineert wilde planten die op de Groentenhof groeien. Maar ere wie ere toekomt: Mariet ontdekte toentertijd het prille begin van de Groentenhof. Een goede zaak wanneer mensen zo vastberaden blijven komen. Ik ben er blij mee !

Inmiddels staat vast dat er langs de sloot en tussen de aardbeien vergroeidbladig tandzaad groeit en gisteren meldde Marko dat hij verleden week wolfspoot meegenomen bleek te hebben.
Oei, wolfspoot is waardplant voor verschillende bladmineerders. Prei van de Groentenhof valt ook heel goed in de smaak. Het zal potdorie eens niet zo zijn, dat de groenten van de Groentenhof goed in de smaak vallen.
Stilaan krijg je toch een beetje een indruk van wie wat doet en waar huist. De aantasting in de prei knip ik zoveel mogelijk weg. Dat wordt aanbevolen en het helpt. Het moet natuurlijk wel allemaal (even) gedaan worden. De wolfspoot laat ik (voorlopig) maar groeien.

O ja, leuk is wel dat de Groentenhof blog wordt vermeld bij 'links' op de site van de Bolster, Carel Bouma en Baklust.
Wanneer u zelf aan de slag wilt, weet u nu dus waar u terecht kunt voor zaad en pootgoed. En daarna gaat u, voor een echt lekker biologisch (vegetarisch) hapje, naar de Veenkade 19 in den Haag. Om even bij te komen . . . van al die noeste arbeid.

Geen opmerkingen: