Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu elf seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zondag 18 september 2011

voortgang week 37

Alstublieft: cadeautje ! Een zonnebloem; helemaal vanzelf gezaaid, gekiemd en groot gegroeid. Ik heb haar natuurlijk wel laten staan. Stralend mooi. Ja, Vincint van Gogh zag het goed. Toen iedereen nog blind was. Wrang, dat wel, maar hij zal er, af en toe, tussen de inspiratie door, toch zeker van genoten hebben. Hij wist, dat het raak was !

. . . half september, schitterend . . .

Ja, en dat niet alleen. Het weer was de afgelopen week een opsteker. Heerlijk, nazomer ! Jammer, dat het van korte duur was . . .

Ja, en dan fladderen er ook nog bruin, geel gespikkelde vlinders rond. Nee, ik dacht niet de gehakkelde aurelia. De vleugels zijn zeker niet zo grillig. Maar wat hun naam dan wel is ? Misschien de kleine parelmoervlinder ? Dat zou heel wel kunnen.

Enfin, ook gisteren nog een droge dag. Veel gedaan, het bed voor de najaarsknoflook (Vallelado) is opgemaakt. Begin oktober wordt ze dan uitgeplant . . . als het goed gaat, lopen ze nog uit voordat de winter invalt. En dat allemaal voor het nieuwe, het volgende seizoen . . . op de Groentenhof.

O ja, komende week zal ik de fotopagina verversen . . .

Geen opmerkingen: