Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu elf seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

dinsdag 20 mei 2014

koude bak (4)

De koude bak in volle glorie, zon overgoten. Het is wel opletten, de temperatuur loopt snel op. Luchten en doeken helpen. De gewassen mogen niet verbranden.


De koude bak in bedrijf. Vanmiddag de ramen nog verder open gezet.

Een kijkje onder het doek. De koude bak is een kijkdoos, dat ziet u hieronder.

De courgetteplanten staan er mooi bij. Tijdens het kiemen moet de grond niet te nat en vooral niet te koud zijn.


Nadat de planten gekiemd zijn, houden ze van vocht. 

Afijn, u ziet dat het werkt, zo'n koude bak.Omdat ik alle gewassen zelf zaai en opkweek, is dit bouwwerk duidelijk een stap vooruit. Tja, en een tuinkasje is vooralsnog te hoog gegrepen ...


Ook de komkommers (Gele tros) komen op. 

Het plan is om straks de hele koude bak vol met komkommers te zetten. Leuk, al die nieuwigheden. Nu maar hopen, dat er later ook geoogst kan worden ...

Tegenwoordig week ik alle sperziebonen (stok, stam en snij) voor. In de groene plastic zak is dat proces gaande. Tja, zonder koude bak ben je als tuinder nergens.

Deel 1 over de koude bak vindt u hier.

Geen opmerkingen: