Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

donderdag 29 mei 2014

Kweektunnel (8)

Tjonge, het voorjaar verloopt voorspoedig. Beetje jammer, dat de zon nu al drie dagen verstek laat gaan ... de regen was belangrijk.


G07, rode biet, Egyptische platronde (foto, dinsdag 20 mei). 

De tunnel ligt nu al twee weken open. Het aangename weer leent zich daar prima voor. Oogstverwachting eerste bietjes: volgende week (week 23) ...Sla oogst uit kweektunnel op G05, Twellose Gele (foto, donderdag 15 mei).

Met de sla ben ik voorzichtiger geweest. Felle zon verbrand de bladeren. De tunnel aan de voor- en achterkant open leggen is dan een goed alternatief. De ergste hitte wordt afgevoerd. Regelmatig water geven is belangrijk.

De wortels uit de kweektunnel zijn te vroeg voor de wortelvlieg. Toch ligt ook deze tunnel al twee weken open. Ja, sowieso zie ik ze wel vliegen ...


Op de voorgrond: G03, zomerwortelen (Nantes 2);
 daarachter G05, kweektunnel met sla, Twellose Gele.

Maar voor de mooie plaatjes doe ik het allemaal niet. Het is de smaak, voldoening, in combinatie met de biologische teelt. Na zeven jaar is dit de kroon. Ik vind het geweldig ... de biologische teelt, de cirkel loopt rond ... niet te veel er over praten, maar vooral doen ... elk seizoen opnieuw ...


Oogst: de eerste bossen wortelen uit de kweektunnel (foto, vrijdag 21 mei). 

Het vorige deel, deel 7, van de kweektunnel cyclus van dit seizoen vindt u hier.

Geen opmerkingen: