Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu zeventien seizoenen onderweg, sinds mei 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de biologische teelt.

maandag 30 juni 2014

oogst 2014 - 2

Dit bleef er over, twee kilo zwarte bessen. De houtduiven aten kilo's en kilo's op. Op is op. Van de winter zou ik heel graag regelmatig houtduif eten.


Ze waren dus onbetaalbaar, zwarte bessen. Ik heb er sap van gemaakt.

Het zijn of de hazen, en nu ook 'tamme' konijnen van de buren op 217. Een hard gelag. Ja, ik heb mijn beklag gedaan. Daar kunt u zeker van zijn ...

zondag 15 juni 2014

oogst 2014 - 1

Het seizoen is onderweg. Iedereen eet mee, vooral ook veel beestjes: insecten, houtduiven en hazen. Zij delen niet; ik liever ook niet. Maar er wordt ook geoogst. Agnes van Gaalen stuurde onderstaande foto.


Groenten van de Groentenhof bij Agnes in de keuken.


maandag 9 juni 2014

rietorchis

Tja, onder het label onkruid. En dat terwijl onkruid niet eens bestaat. De rietorchis op de Groentenhof. Een bij wet beschermde plant.


Rietorchis (orchidee), Groentenhof (foto donderdag 4 juni).

De plant had ik nog niet opgemerkt. Ria Hoogstraat wel, geen wonder. Zij is natuurgids, en natuurgidsen zien natuurlijk alles.

donderdag 29 mei 2014

Kweektunnel (8)

Tjonge, het voorjaar verloopt voorspoedig. Beetje jammer, dat de zon nu al drie dagen verstek laat gaan ... de regen was belangrijk.


G07, rode biet, Egyptische platronde (foto, dinsdag 20 mei). 

De tunnel ligt nu al twee weken open. Het aangename weer leent zich daar prima voor. Oogstverwachting eerste bietjes: volgende week (week 23) ...


zondag 25 mei 2014

midden mei 2014

Hommels werken zich het leplazerus. Zij ervaren het niet zo, dat weet ik zeker, want dat geldt ook voor mij.


Hommels zorgen voor tuinbonen (Ratio) ..


dinsdag 20 mei 2014

koude bak (4)

De koude bak in volle glorie, zon overgoten. Het is wel opletten, de temperatuur loopt snel op. Luchten en doeken helpen. De gewassen mogen niet verbranden.


De koude bak in bedrijf. Vanmiddag de ramen nog verder open gezet.

Een kijkje onder het doek. De koude bak is een kijkdoos, dat ziet u hieronder.

maandag 5 mei 2014

kookstudio

Zaterdag kwam er niemand meehelpen. Ook goed, aan het eind van de werkdag heb ik de rabarber crumble alleen opgegeten.

Natascha Boudewijn start eind mei een kookstudio. Om de hoek bij de Groentenhof; oude bollenschuur, Veurseweg.


Een portie rabarber crumble. Ik had haar alleen maar gezegd dat ik daar gek op was.

Heerlijk ... wat lief van Natascha ... houten schaaltje met bestek en servetje met strik  ...