Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu zeventien seizoenen onderweg, sinds mei 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de biologische teelt.

vrijdag 15 juli 2011

weer of geen weer ?

Ja, het kan altijd nog erger. Ik weet het. Maar toen ik gisteren de gewassen zo zag verwaaien, kon ik een vloek toch niet onderdrukken. Zo staat de boel er nog aardig bij en zo ligt het om. Afgeknakt, afgerukt (snijbonen), palen afgebroken en de tuinbonen, een slagveld.

de peulen omgewaaid; kommer en kwel, ach en wee !

Verleden jaar had dit verschijnsel midden augustus plaats en daarna was het helemaal gedaan met de zomer. Van herstel of een mooie nateelt was geen sprake meer.

Tsja, een mens poogt voortdurend risico uit te sluiten, en als het even kan zich er voor te verzekeren, maar tenslotte geeft het aardebestaan geen garanties. Maar dit wordt al gauw te filosofisch !?
Enfin, het blijkt eens te meer dat hoe goed je ook je best doet, dat niet wil zeggen, dat je er ook meteen voor beloond wordt.
Nu ja, gewoon voortdoen, gewoon tot het eind, en niets anders, Dat is maar het beste, denk ik zo. De schuur is in ieder geval eens flink opgeruimd ! En da's mooi meegenomen . . . , ziet u wel !?

Geen opmerkingen: