Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu zeventien seizoenen onderweg, sinds mei 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de biologische teelt.

zaterdag 10 maart 2012

peterselie

In een moestuin mag peterselie niet ontbreken. Een smakelijk kruid in soepen, maar ook bij allerlei gerechten. Italianen goochelen met peterselie en tomaten.

O ja, platte peterselie is fijner van smaak dan krulpeterselie. Mij gaat het niet om de versiering: platte peter dus.
Het was op het randje. De planten hebben de strenge vorst overleefd.
E06, een rij peterselie; er wordt compost toegevoegd.

Afgelopen week is de grond belucht en gewied. Vervolgens wordt de compost met de handcultivator door de teeltaarde gemengd.

Ik verwacht dat er eind april weer geoogst kan worden. De planten hebben daarna maar een doel en dat is bloeien en zaad vormen.

Peterselie is een tweejarige plant. Als u de planten wilt overhouden kunt u het beste in juli of augustus zaaien en er hooguit één keer van oogsten. De plant overleeft op voedsel dat in de wortel opgeslagen wordt.

Geen opmerkingen: