Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu elf seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zaterdag 24 maart 2012

voortgang week 12 (2012)

Jip, lieveheersbeestje gezien!
Beter gezegd: lievebeheersbeestje. Onmisbare medewerkers op een biologische tuin. Vooral de larven van het lieveheersbeestje verslinden bladluizen.

Lieveheersbeestje op de Groentenhof, in de lente zon, op een paal van de frambozen.

De eerste koolwitjes vlogen ook rond. Klein of groot? Op de groentenhof komen ze alle twee voor. Je herkent de rupsen gemakkelijk. Ja, ze zijn gek op kool. Wij ook ... vervelend ... voor ons ...

Maar ook dikke hommels, en een mooie vlinder, een kleine vos. Iedereen wordt wakker. Geen wonder. verleden week donderdag de eerste lentedag. En eergisteren voelde ik de eerste zomerdag. Een razend tempo.

 Voorjaar, akkers op de Groentenhof.
Er wordt gezaaid, gepoot en geplant.

De Eleonora Vicia faba, Eerste Vroege Mei en de Blauwschokkers staan op het punt hun kiemkopje boven de teeltaarde te verheffen. Ik geniet ervan! Buiten, onder een hemel van kobaltblauw.

Het is vooral een kwestie van voortdoen nu. In de maanden maart tot en met mei wordt de basis gelegd voor het seizoen. En ja, mooi dat de lieveheersbeestjes ook weer mee doen.

Geen opmerkingen: