Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu zestien seizoenen onderweg, sinds mei 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de biologische teelt.

zondag 15 mei 2011

voortgang week 19

De bedden spinazie sluiten naadloos aan. Dat schenkt me genoegen !

Er is nu veel om handen: zaaien en oogsten, beluchten en schoffelen, wieden en beschermen, uitplanten en beregenen. Ik heb echt lol van dat motorpompje (de Honda WX10).
Alle kool- en slaplanten worden gezaaid, opgekweekt en vervolgens uitgeplant. Veel werk, dat wel. Maar je hebt dan ook planten, die goed 'weten' wat biologisch betekend. Dat het dus allemaal niet vanzelf aan komt waaien; ze moeten flink hun best doen om bijvoorbeeld een krop sla te worden.

Inmiddels heeft Els afgelopen donderdag de groententas in ontvangst genomen. Een nieuwe klant in spe ? Hoewel, Rijswijk ligt niet naast de deur . . . . (lees haar reactie bij voortgang week 18 ! ). Wat vind u van de radijs (Cherry Belle) ? Zijn ze te pittig ?

De Eerste Vroege Mei bloeien veelvuldig; ik zal nu toch eens achter dat fotocameraatje aan, de Panasonic Lumix DMC-FS10.
En ja, eind deze week wellicht de eerste aardbeien van het seizoen  . .  .

Geen opmerkingen: