Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu elf seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zaterdag 21 mei 2011

voortgang week 20

De eerste aardbeien geoogst. Dat smaakt naar meer . . . .

Ondanks de droogte, maar dankzij het beregenen zit de groei er wel in. De afgelopen dagen was het dan ook groeizaam weer (aangename temperaturen en een hogere luchtvochtigheid).
Toch is er zolangzamerhand wel hulp van boven geboden. Ik bedoel gewoon een paar flinke buien. Dat zou enorm helpen. Een opkikker voor alle gewassen.

Het cameraatje is in huis. Nu nog even leren foto's maken. U zult het zien !

De Eerste Vroege Mei (doperwt) vormt peulen, dat geldt ook voor de tuinbonen (Express). Over twee, drie weken kan er geoogst worden. De aardappelen (Frieslander; kijk bij rasbeschrijving) staan er ook krachtig  bij. Midden juni de eerste oogst !? Alles onder voorbehoud van, u raadt het al, het weer natuurlijk.

De knoflook (Vallelado) gedijen uitstekend. Ze voelen zich hier nu helemaal thuis. Het lijkt Frankrijk wel. Ja, geniet vooral van dit prachtige zomerweer !

En ja, de blog trekt steeds meer bezoekers. Het idee is dat ik over enige tijd 'statistieken' toevoeg, dan kunt u dat ook in de gaten houden . . . .

Geen opmerkingen: