Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu dertien seizoenen onderweg, voorjaar 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen ook onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor de biologische teelt.

zaterdag 28 mei 2011

voortgang week 21

Ineens waren ze er dan: volop aardbeien ! Afgelopen week plusminus vijf kilo geoogst (3000 milligram daarvan is vitamine C).
Het is ook mooi plukken. Onder groene, lichtgroene bladeren en een blauwe lucht met strakke, gouden zonnestralen, glanzen de aardbeien vuurrood.

Nou, gisteren twee vlaggen, een paar T-shirts, folders, fietsparkeerbordjes en wat plattegronden ontvangen. Donderdag, 2 juni, Hemelvaartsdag , Polderdag! Dat het maar vriendelijk fiets- en wandelweer mag worden.

Ja, ik zal nog een en ander aan m'n 'toko' moeten doen. Een beetje kuisen en minstens een vlag in top hijsen en zo verder . . . Wat mij betreft kunt u donderdag dus op de fiets stappen en, of eens flink aan de wandel gaan !

Het beregenen heeft ook een voordeel. Zodoende kan het kiemen, wieden, beluchten en uitdunnen gestuurd worden. Maar hemelwater blijft natuurlijk de beste remedie tegen droogte. Wellicht een droogte record volgens het KNMI ! Niet iets om feest over te vieren . . . verse groenten en fruit zijn van vitaal belang.


Blauwschokkers schieten omhoog, dat ziet u. De Eerste Vroege Mei kunnen eind van de week geoogst worden ! Mmm, jonge, zoete doperwtjes . . . zijn niet te versmaden ... 

wordt vervolgd ...

Geen opmerkingen: